diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Italiaans stoofgerecht

 Een mand vol gekleurde groenten om dit weekend heerlijke gerechten van te maken.

Vandaag een Italiaans stoofgerecht gemaakt.
Voor 2 personen 250-300 gram runder stoofvlees (met beetje zout en peper) in blokjes in olijfolie rondom bruin bakken. Snijd 50-75 gram pancetta in reepjes en voeg dit toe, samen met een ui en 2 gesneden teentjes knoflook. Bak even mee. Voeg 3 stengels, in kleine stukje gesneden, bleekselderij toe. Bak dit zachtjes mee en voeg na 4 minuten 100 ml rode wijn toe. Breng tegen de kook aan. Voeg gepelde tomaten toe( uit blijk of vers) en breng opnieuw aan de kook. Leg 2 takjes rozemarijn in het gerecht, gas laag, en stoof het gerecht in 1 1/2 uur gaar. Kook verse tagliatelle gaar. Je kunt er geraspte parmezaanse kaas bij serveren. Heerlijk met een rucola salade met cherry tomaatjes, kappertjes en balsamico azijn.
Buon appetito

Overzicht blogs