diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Ovengroenten met zoete aardappel en kip

Snijd voor 2 personen 1 gele en 1 rode paprika in repen of grote stukken. Schil 2 zoete aardappelen en snijd deze in de lengte in dunne parten. Snijd een rode ui in parten. Inhoud van potje kikkererwten goed afspoelen in een vergiet. Meng alle groenten en kikkererwten. Voeg goede scheut olijfolie toe en 1 eetlepel oregano. Voeg naar smaak peper en zout toe. Doe dit alles in een ingevette ovenschaal. Zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven(180 graden) .
Bak 300 gram stukjes kipfilet in de koekenpan en voeg dit na 10 minuten toe aan de groenten. Na 20 minuten zijn de groenten bijna gaar. Het is lekker als ze niet helemaal gaar zijn. Haal het gerecht uit de oven en meng ruim fijn gesneden peterselie erdoor heen.
Eet smakelijk!
Zoete aardappelen bevatten net zoveel koolhydraten als aardappelen. Als u een koolhydraat beperkt gerecht wilt kunt u deze beter vervangen door een andere groenten zoals bijvoorbeeld tomaten of courgettes. Kikkererwten bevatten langzame koolhydraten en die kunt u gerust gebruiken bij een koolhydraat beperkte voeding.

Overzicht blogs