diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Insalata Nonna Luisa

De menu kaart in een Italiaans restaurant is een klein feestje.. je kunt zoveel variëren! De Italianen starten vaak met een antipasta. Een antipasta is een Italiaans koud voorgerecht om de eetlust op te wekken. Wij vonden het leuk om verschillende antipasto te bestellen om samen te delen.
 Hieronder zie je garlic bread: plakjes stokbrood met olijfolie en daarop knoflook, even in de oven en smullen maar. Bovenaan staat “Insalata Nonna Luisa”, ode aan een van de oprichters van het restaurant Da Gigino in Sorrento, waar wij een paar keer gegeten hebben.

Voor deze salade heb je nodig:
  75 gram rucola
  Geschaafde parmezaanse kaas
  Walnoten
  Balsamico azijn
  Olijfolie extra verge
  Zout
Leg de rucola op een bord. Kraak de walnoten en hak ze eventueel in stukjes en strooi deze over de rucola. Besprenkel de rucola met de balsamico azijn en de olijfolie naar eigen smaak en een beetje grof zout. Tot slot de geschaafde Parmezaanse kaas er over.
Wat simpel…wat lekker….
Volgende keer zal ik een primi piatti geven, een voorgerecht vaak met pasta geserveerd, maar kan ook een salade zijn.

Overzicht blogs