diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Italiaans groente gerecht: parmigiana di melanzana

In Italië zijn heel veel leuke dorpjes en steden, heerlijk om door heen te slenteren en te genieten van de leuke winkeltjes met o.a. de vele verse groenten en fruit. Hieronder zie je zo’n winkeltje en het haventje van Sorrento, waar wij graag doorheen slenterden.
Het gerecht wat je op de foto ziet is: parmigiana di melanzana.
Een super lekker groente gerecht uit de oven, gemaakt van tomatensaus, aubergines, parmezaanse kaas en mozzarella. In restaurant Da Gigino heb ik dit als een lunchgerecht gegeten. Super!
Je hebt nodig voor 2 personen:
  Tomatensaus, bij voorkeur zelf gemaakt
  1-2 aubergines in dunne plakken gesneden (halve cm dik)
  2 eieren
  Geraspte parmezaanse kaas
  1-2 bollen mozzarella
  Extra verge olijfolie
  Verse basilicum
  Zout en peper

Verhit in een pan de olijfolie en bak de gesneden aubergines in een goudgeel kleurtje. Leg ze op een schaal om uit te lekken. Klop de eieren samen met de parmezaanse kaas.
Neem een ovenschaal en doe daar een dun laagje tomatensaus in. Leg daarop de eerste laag aubergines tot de hele bodem is bedekt. Bestrooi dit met beetje peper en zout. Leg er paar plakjes mozzarella op. Vervolgens weer een laag tomatensaus, maar niet te veel omdat het dan te vochtig wordt. Giet het eimengsel overheen. Ook wat losse parmezaanse kaas en blaadjes basilicum. Herhaal dit totdat de aubergine pakken op zijn. Eindig met een dun laagje tomatensaus en parmezaanse kaas. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius en verwarm het gerecht totdat er een goudbruin korstje op komt ( ongeveer half uur).
Dit is een koolhydraat beperkt recept. Je kunt er eventueel stuk stokbrood bij eten.
Buon appetito !!

Overzicht blogs