diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Koolhydraat beperkt recept met knolselderij en zuurkool

Voor 2 personen:
400 gram zuurkool naturel, uitlekken in vergiet
400 gram knolselderij in stukken gesneden
250 gram rundergehakt
1 rode paprika in stukjes gesneden

Kook de knolselderij in 15-20 minuten gaar. Doe de zuurkool in een pan met bodempje water en kruid deze met 1 theelepel vadouvan (Indisch kruid) of met kerrie. Kook de zuurkool in 15 minuten gaar en giet af. Bak het gehakt rul in olijfolie en voeg wat peper en eventueel wat zout toe. Als het gehakt gaar is de stukjes rode paprika toevoegen en even mee bakken. Pureer de knolselderij met beetje melk tot grove puree. Voeg wat fijngesneden bieslook erdoor.

Ik vind dit een heerlijk gerecht met veel verschillende smaken. Je kunt de knolselderij vervangen door zoete aardappelen. Dan is het gerecht niet meer koolhydraat beperkt. In plaats van de naturel zuurkool kun je ook de wijnzuurkool of de kerrie zuurkool gebruiken die kant en klaar te koop is in de supermarkt.

Overzicht blogs