diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Mediterrane groenten uit de oven

Afgelopen tijd heb ik de gerechten, die ik op mijn verjaardag heb gegeten met mijn familie op Facebook geplaatst. Ik hoop dat jullie ook beetje mee genoten hebben. Ze zijn allemaal simpel te maken met weinig ingrediënten.
Je kunt al deze gerechten weer terug vinden op www.dietist-assen.nl onder kopje “blog”.

Tot slot hier de gegrilde groenten uit de oven.
Je hebt nodig:
  Courgette: in niet te dikke plakken snijden
  Aubergine : in niet te dikke plakken snijden
  Rode en eventueel een gele paprika: in grote stukken snijden
  Olijfolie
  Peper en zout
  Oregano en/of takje rozemarijn
  Rucola
  Eventueel geroosterde pijnboompitten
Doe alle gesneden groenten in een ovenschaal. Besprenkel ruim met milde olijfolie en voeg zout, peper en de oregano ( gedroogde oregano is ook heel geschikt) toe. Verhit de groenten op 200 graden in ongeveer 20 minuten gaar. ( afhankelijk van de dikte van de groenten). Voeg voor opdienen de rucola toe en een extra lekker smaakje krijg je door een handvol geroosterde pijnboompitten erover te strooien.
Dit is een heerlijk gerecht met tilapia of een zalmmoot. Ook andere vissoorten smaken er goed bij.

Overzicht blogs