diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Koolhydraat beperkte ontbijtjes

Veel cliënten van mij gebruiken een koolhydraat beperkte voeding. In plaats van koolhydraat beperkt brood kun je ook eens een ander ontbijt klaar maken met een hoge verzadiging, zodat je de hele ochtend genoeg hebt tot de lunch. De linkse foto is Griekse yoghurt met 10% vet. Voeg rode vruchten toe en een handvol noten. Hierbij pecannoten die een goede smaak geven bij dit ontbijt. Neem 200-300 gram Griekse yoghurt.
Daarnaast staan amandelmeel pannenkoekjes.
Benodigdheden voor 2 porties:

  • 75 gram amandel meel
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Meng alles goed door elkaar en bak er 6-7 pannenkoekjes van in beetje olie. Voor een zoete smaak is het lekker rood fruit toe te voegen. Rood fruit als aardbeien, frambozen, blauwe bessen, rode bessen en bramen bevatten weinig koolhydraten. Uit de diepvries zijn ze ook heerlijk! Je kunt ook kaneel toevoegen, kokosrasp en/of gehakte noten. Deze pannenkoekjes kun je de avond van te voren maken, wat je overhebt kan mee als lunch. Neem er ook een schaaltje Griekse, volle yoghurt of kwark bij.

Overzicht blogs