diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Boek Hart en vaatziekten? maak jezelf beter

Geschreven door Hanno Pijl en Karine Hoenderdos.

In dit boek wordt in een stappenplan heel duidelijk en overzichtelijk uitgelegd hoe je je voeding en leefstijl kunt veranderen en zo de risico’s op hart- en vaatziekten aanzienlijk kan verkleinen. De medische informatie wordt duidelijk uitgelegd per hoofdstuk. In 10 stappen gaat het onder ander over : begin de dag goed, stop met slechte gewoontes, voed je hart, tel je stappen, opladen en dempen, eet meer kleur, bereik je gezonde gewicht en maak jezelf beter. Tweede helft van het boek beschrijft heerlijke recepten voor ontbijt, lunch en diner. Er staan mooie foto’s in het boek, veel kleur en het leest makkelijk door de kleine hoofdstukken. Ik vind dit boek een echte aanrader voor ieder die iets wil doen om de cholesterolwaarden te optimaliseren en zijn/haar gezondheid wilt verbeteren. Hanno Pijl is hoogleraar diabetologie en internist aan Leids Universitair Medisch Centrum. Karine Hoenderdos is diëtist en schreef samen met Hanno Pijl ook het boek Diabetes 2, maak jezelf beter en het kookboek hiervan.

Overzicht blogs