diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Parelcouscous met gekleurde wortels en fetakaas, vegetarisch recept

Parelcouscous wordt gemaakt van tarwe. Het is wat dikker en ronder dan de gewone couscous. Het heeft ook wat meer bite dan de gewone couscous, wat ik zelf lekkerder vindt.
Dit gerecht is geïnspireerd op de Marokkaanse keuken, waarin hartige en zoete smaken vaak gecombineerd worden. De paprika wordt geroosterd in de oven en daardoor wordt deze wat zoeter van smaak en juist erg lekker met het wat zoute fetakaas. Ik vind het een heel verrassend recept waar de smaak van alle ingrediënten goed tot zijn recht komt. Ik ga het zeker vaker maken!
Voor 2 personen heb je nodig:
• 2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
• 2 knoflook tenen fijn snijden
• peterselie blaadjes fijn snijden
• 100 gram feta kaas, in blokjes gesneden
• 40-50 gram amandelen, fijn gehakt
• 140 gram parelcouscous ( 70 gram persoon)
• 200 gram (gekleurde) wortels, in dunne plakjes gesneden
• 2 theelepels karwij zaad
• olijfolie

Verhit een lepel olijfolie in een koekenpan en bak de paprika op een laag vuur in ongeveer 20-25 minuten zacht. Verhit een lepel olijfolie in een braadpan en bak 1 gesneden knoflook hierin. Voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg 75 ml water per persoon toe met een snufje zout en kook de couscous in 15 minuten gaar. Roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen in een wok een lepel olijfolie en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de gesneden wortels toe met de karwijzaad en roerbak tot beetgaar( ongeveer 10-15 minuten). Voeg de wortels en de gare paprika reepjes toe aan de couscous en roer goed door. Voeg de helft van de amandelen en de helft van de fetakaas toe en verhit goed door. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de overgebleven fetakaas, amandelen en peterselie.
Smullen maar!

Overzicht blogs