diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Lentestamppotje van paksoi

Paksoi is een open Chinese kool met groene bladeren en spierwitte bladstelen. De groente is het gehele jaar verkrijgbaar en vaak afkomstig van Nederlandse glasteelt, maar kan ook uit de Aziatische landen en Zuid-Europa komen. De groente bevat veel vitamine C, A en o.a de mineralen calcium, ijzer kalium en magnesium. Paksoi kan op verschillende manieren bereid worden: gekookt, roerbakken, stomen en kan rauw gegeten worden. Zowel het witte als het groene gedeelte kan gegeten worden.
Vandaag hadden we een stamppotje.

Voor 2 personen heb je nodig:
• ongeveer 400 gram aardappelen
• 2 stronken paksoi, snijd het kontje eraf en was de groenten goed en snijd in kleine reepjes.
• 1 uitje, deze snipperen
• 2 teen knoflook, heel fijn snijden
• ongeveer 100 ml kokosmelk
• theelepel chilipoeder
• zout en peper
• geroosterde sesamzaadjes

Bereiding:
Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar en stamp deze met de kokosmelk tot puree. Fruit het uitje en de knoflook in een koekenpan.
Voeg dit toe aan de puree.
Voeg nu in gedeeltes de paksoi toe. Roer goed door en voeg de chilipoeder toe. Maak op smaak met zout en peper. Verwarm het gerecht goed door. Na opdienen het gerecht bestrooien met de sesamzaadjes.
Heerlijk met een gebakken varkensfilet lapje.
Mijn man en ik vonden het een heel verassend gerecht. De paksoi is nog wat knapperig, dus je hebt een goede bite. De paksoi heeft een frisse pittige milde smaak. Een aanrader!

Overzicht blogs