Langzaam aan worden bij ons de zomerse gerechten vervangen door de herfst gerechten. Ik vind de overgang naar een ander jaargetijde altijd weer leuk om nieuwe recepten uit te proberen en me aan te passen wat nu groeit.
Courgette komt nog uit de tuin, helaas groeit de broccoli in onze tuin niet goed.
In dit recept maak ik er een curry van met een rood pepertje, gember en kokosmelk. Hierdoor krijg je een “warme” smaak.
Een vegetarische maaltijd is pas volwaardig als er een goede vleesvervanger aan toegevoegd wordt. Ik heb per persoon 30 gram cashewnoten toegevoegd, wat een goede bite aan het gerecht geeft.
Voor 2 personen heb je nodig:
• minimaal 300 gram broccoli roosjes
• 1 courgette in stukjes gesneden
• 1/2 pepertje, pitjes er uit en in zeer kleine stukjes gesneden
• 1 duim lengte gember in kleine stukjes gesneden
• 1 teen knoflook, fijn gesneden
• 1 eetlepel groene Thaise currypasta
• 200 ml kokosmelk (met een hoog kokos extract gehalte)
• 60 gram cashewnoten
• sap van 1 limoen
• 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
• rijst voor 2 personen
Verhit in een braadpan een scheut olijfolie. Fruit de knoflook, pepertje en de gember aan. Voeg de groenten toe en verhit dit goed. Voeg de currypasta en de kokosolie toe en breng aan de kook. Zet vuur laag en laat sudderen totdat de broccoli bijtgaar is (ongeveer 10 minuten). Bestrooi het gerecht met de cashewnoten en de bosuitjes en doe nog even de deksel op de pan om de nootjes te verwarmen.
Kook ondertussen de rijst gaar.
Aan tafel is het lekker om het limoensap over het gerecht te besprenkelen.
Wij vonden het een gerecht met veel smaak!
Onder het eten bedachten we dat je ook spruiten (die nu volop groeien in onze moestuin) kunt gebruiken in dit gerecht. Deze groente combineert goed met bijvoorbeeld paprika, courgette en/ broccoli. En met noten is dat een heerlijke combi.