diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Tortilla met spinazie, vegetarisch gerecht

Een tortilla is een Spaanse omelet met aardappelen en eieren. Hieraan kunnen allerlei ingrediënten toegevoegd worden. Ik heb spinazie en paprika toegevoegd.

Voor 2 personen heb je nodig:
• 200 gram bij voorkeur kruimige aardappelen
• 1 sjalot, gesnipperd
• 400 gram spinazie, gewassen
• 1 rode paprika in stukjes gesneden
• 4 eieren
• geraspte kaas
• olijfolie, peper en zout

Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Verhit een lepel olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in ongeveer 10 minuten goudgeel en gaar (je kunt ook schijfjes aardappelen gebruiken).
Verhit in een andere koekenpan of wok een scheutje olijfolie en fruit het uitje. Verhit de paprika stukjes 1 minuut mee. Voeg de spinazie in porties toe en laat het al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
Klop de eieren los met een vork en voeg de spinazie en de aardappelen blokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Eventueel kun je nu ook de geraspte kaas toevoegen, maar dat kan ook tot slot over de tortilla gestrooid worden zoals ik heb gedaan.
Verhit in een koekenpan een flinke scheut olijfolie en schenk het eimengsel in de pan en bestrooi het gerecht met wat geraspte kaas. Leg een deksel op de pan en bak de tortilla op een laag vuur in 20 minuten gaar.
Ons streven is minimaal 2 keer per week vegetarisch te eten en ik ben blij met dit recept. Leuk om de volgende keer weer andere groenten te gaan gebruiken zoals knoflook, wortels, champignons, courgette plakjes (deze eerst even grillen anders worden ze niet gaar). Dus heel geschikt voor de restjes groenten die je nog hebt liggen.
Ook lekker met kruiden als peterselie en koriander.
Lekker genieten!

Overzicht blogs