diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Ontbijtkoek van speltmeel, dadels en rozijnen

Een keer iets lekkers bij de koffie is heerlijk. En wat is dan leuker om je eigen koek te bakken. Je hebt plezier van het bakken en dan proeven.. is het echt lekker? En ja… deze was echt heerlijk.

Benodigdheden:
• cake blik, deze met bakpapier bekleden en/of insmeren met boter
• 10 dadels zonder pit, eerst 10 minuten weken in heet water
• handvol rozijnen, ook weken
• 400 gram speltmeel
• 7-8 lepels honing
• 350 ml melk
• 4 theelepels koek/speculaas kruiden
• 2 theelepels bakpoeder

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe het meel, met de melk, de koekkruiden, het bakpoeder en de honing in een mengkom en meng het met een mixer tot een glad beslag. Voeg de (eventueel klein gesneden dadels) en de rozijnen toe en meng dit door het beslag. Schep het beslag in de cakevorm en bak de koek in het midden in de oven in 55 minuten gaar. De koek is gaar als een satéprikker schoon uit het midden van de koek komt.
Haal de koek uit de vorm en laat afkoelen. En daarna… lekker smullen!

Overzicht blogs