Weer een heerlijke pizza gemaakt dit weekend. Het is een pizza met heel weinig ingrediënten, maar zo smaakvol!
Maak de pizza bodem ook zelf eens, dat is echt veel lekkerder dan de kant en klaar bodems van de supermarkt. En zo veel werk is dat niet.
Voor 2 personen heb je nodig:
• 2 pizzabodems
• 125 gram ricotta
• flinke scheut citroensap
• 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
• 1 teen knoflook heel fijn gesneden
• peper, zout en
• snufjes Chili vlokken (is scherp!)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Maak de pizzabodem zoals op de verpakking staat.
Meng de courgette met een flinke scheut olijfolie, beetje peper en zout en grill de plakjes in een grill-pan. Grill ze beide zijden. Als je geen grillpan hebt bak de plakjes dan kort in een koekenpan. Er komt aan de pizza veel meer smaak als je de courgette van te voren grilt of bakt.
Vermeng de ricotta goed met de chili flakes, peper en zout en scheut citroensap.
Beleg de pizza met het ricotta mengsel en leg de courgette plakjes er op.
Bak de pizza volgens de gebruiksaanwijzing van jouw pizzabodem. Als je die zelf maakt is de tijd ongeveer 18-20 minuten.
Snijd de pizza aan en garneer met basilicum.
Ik heb er een salade bij gemaakt van onder andere veldsla en tomaatjes.
Deze pizza was echt super lekker door zijn eenvoud!
Als variatie kun je sardientjes toevoegen of als je meer kleur wilt voeg dan paprika stukjes toe. Ook lekker met asperges of kleine stronkjes broccoli.
Maar juist de eenvoud maakt deze pizza bijzonder!
Eet lekker!