diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Pizza met bietjes, geitenkaas en gerookte spek

Wij hebben deze zomer heel veel bietjes is de moestuin, ze zijn super lekker! Elke week hebben we deze krootjes wel op ons bord liggen. Komende tijd zal ik dus wel vaker een recept met bietjes hier plaatsen.
Bieten zijn rijk aan vitamine C en ijzer. Vitamine C zorgt voor een betere opname van ijzer in het lichaam, dit is dus een goede combinatie. De rode kleurstof betaine wordt door de nieren uitgescheiden en kan niet in het lichaam worden afgebroken. Dit geeft de rode kleur aan de urine en de ontlasting.

Voor 2 pizza’s heb je nodig:
• 2 pizzabodems of zelf maken, wat mijn voorkeur heeft.
• een topping voor op de bodem, hier: tomaten saus, maar kan ook van bijv, ricotta met de Italiaanse kruiden
• pizzakruiden of Italiaanse kruiden
• 400 gram gekookte bieten, in plakjes gesneden
• 100 gram gerookte spek
• milde geiten kaas, in kleine stukjes
• paar takjes verse tijm

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de pizzabodem zoals recept op de verpakking aangeeft. Maak 2 pizza’s of maak er een, zoals hier op de foto. Leg de pizza bodem op een bakplaat.
Bestrijk de pizza met de tomatensaus. Strooi 2 theelepels pizza kruiden of Italiaanse kruiden erover. Verdeel de stukjes geitenkaas over de pizza en de plakjes spek. Tot slot leg je de plakken bietjes erop en bestrooi je het gerecht met de verse tijm.
Zet de bakplaat net onder het midden van de oven en bak deze in ongeveer 20 minuten gaar.
Wij vonden de combinatie van tomatensaus en bietjes erg lekker! Deze zie je niet in de pizzeria.
Je kunt de spek ook vervangen door makreel. In dit geval zal ik de makreel stukjes pas toevoegen als de pizza gaar is.
Lekker genieten!

Overzicht blogs