diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Thaise vis curry met rijst

Vanavond hebben we een heerlijke vis curry gegeten. Ik heb 2 soorten vis gebruikt: zalm en heek. Hier kun je uiteraard in variëren, maar neem wel bij voorkeur een stevige vis, anders valt deze snel uit elkaar en dat lijkt niet zo mooi. Garnalen zijn ook heel geschikt voor dit recept. Je kunt het gerecht zo pittig maken wat je zelf lekker vindt. Als je de onderstaande hoeveelheden gebruikt is het gerecht mild van smaak. Om het pittiger te maken kun je extra gele curry pasta toevoegen en pepertjes. Uit gemak heb ik deze keer de curry pasta uit een pakje…, maar je kunt het ook zelf snel klaarmaken.

Voor 2 personen heb je nodig:
• 300 gram vis: heek, zalm (garnalen, koolvis, kabeljauw), ik heb blokjes gesneden van 2-3 cm, licht zouten
• 120 gram basmati rijst, kook deze volgens de gebruiksaanwijzing
• 200 gram peultjes, haal de draadjes eraf en snijd ze in dunne reepjes
• 1 dikke winterwortel, schrap deze, halveer de wortel en snijd deze in dunne plakjes
• handvol koriander, de blaadjes fijn snijden
• 1 limoen, in partjes gesneden
• 1 dessert lepel currypasta
• 1 dessert lepel vissaus
• 250 cc kokosmelk
• 1 lepel olijfolie

Bereiding:
Als de rijst nog 15 minuten moet staan kun je de vis curry maken.
Verhit de olijfolie in een braadpan. Doe de gesneden wortel in de pan en roerbak dit 3 minuten. Voeg daarna de reepjes peultjes toe en bak 1-2 minuten mee. Voeg 1 lepel curry saus toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk en de vissaus toe en verhit het gerecht goed door.
Tot slot meng je de vis stukjes er heel voorzichtig doorheen en laat je de vis in 5 minuten garen.
Voeg op je bord wat koriander toe en druppel limoensap over het gerecht.
Wij hebben gesmuld van dit gerecht. Hopelijk doe je inspiratie op om dit visgerecht ook eens te maken.
Eet smakelijk!

Overzicht blogs