diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Tomaten salade met geroosterde paprika’s

Dit is een heerlijke zomerse salade van gekleurde tomaatjes en paprika’s. De paprika’s moet je eerst in de oven (of op de barbecue) roosteren. Het lijkt mooi als je wat verschillende kleuren gebruikt, de salade ziet er dan ook heel fleurig uit.
Je kunt er een stukje kipfilet bij eten of een zalmmoot. Als je vegetarisch eet dan kun je wat pecannoten toevoegen. Heerlijk met quinoa.
Als je koolhydraat beperkt eet neem dan meer groenten en voeg een eiwit bron toe als bijvoorbeeld noten, zaden en pitten, vis of vlees.

Voor 2 personen heb je nodig:
• 2 paprika’s, in 4 stukken gesneden, zaadlijsten eruit halen. Bij voorkeur een gele, een oranje en/of een rode paprika.
• 200 gram kleine tomaatjes, bij voorkeur gele / oranje en rode, ook leuk als de vorm verschilt en je ze in verschillende grootte snijd.
• 1 teen knoflook, zeer fijn gesneden
• 2 eetlepel extra vergine olijfolie
• 1 eetlepel balsamico azijn
• ongeveer 50-75 gram geitenkaas (of fetakaas), verkruimeld
• basilicum blaadjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat eventueel met bakpapier.
Leg de stukken paprika’s op de bakplaat en besprenkel de groenten met de olijfolie.
Zet de bakplaat in het midden van de oven en rooster de paprika’s in ongeveer 30 minuten tot ze gaar zijn. Dek de paprika’s af met bakpapier en laat 5 minuten staan. Verwijder het vel en snijd de paprika’s in repen.
Snijd de tomaatjes in stukjes en laat de kleine tomaatjes heel. Leg ze samen met de paprika reepjes op een mooie schaal.
Klop de olijfolie en de azijn in een kommetje door elkaar en maak op smaak met peper en zout. Voeg de fijn gesneden knoflook toe.
Schenk de dressing over de salade.
Bestrooi het gerecht met de verkruimelde geitenkaas en garneer het gerecht met basilicum blaadjes.
Wij vonden het een heerlijk gerecht met gerookte zalm en quinoa.

Overzicht blogs