diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Traybake: pompoen met kikkererwten, uien en geitenkaas (vegetarisch)

Dit is een heerlijk vegetarisch herfstgerecht, wat ook nog eens snel op tafel staat. Dus heel makkelijk voor door de week. Alle ingrediënten even snijden en de oven doet de rest. Voor het gemak heb ik voorgesneden pompoen blokjes gekocht. Uiteraard kun je zelf ook een (fles)pompoen in kleine stukjes snijden. Let wel op dat als je grote stukken snijdt de oventijd langer wordt.

Voor 2 personen heb je nodig:
• 500-600 gram pompoen blokjes (of in blokjes van 1 cm gesneden)
• 1-2 uien in grove stukken gesneden
• klein blikje kikkererwten
• olijfolie
• zout
• vers gemalen peper
• 2 teentjes knoflook, in grove stukjes gesneden
• ongeveer 5 blaadjes basilicum
• paar takjes verse tijm
• 100 gram zachte geitenkaas in stukjes gesneden
• handvol pecannoten of walnoten, grof gehakt
• Voor de dressing:
• 20 gram verse basilicum, heel fijn gesneden
• 2 eetlepels olijfolie
• theelepel zeezout
• kwart eetlepel citroensap

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Spoel de kikker erwten goed af, droog ze in keukenpapier en rooster deze even in een droge koekenpan. De kikker erwten vind ik dan minder melig smaken.
Leg de blokjes pompoen, de uien, de knoflook, paar basilicum blaadjes, takjes tijm in een ovenschaal of bakplaat en besprenkel het gerecht met olijfolie. Voeg zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
Verwarm dit gerecht 8-10 minuten in het midden van de oven.
Voeg na 8-10 minuten de geitenkaas en de kikker erwten toe.
Verwarm het geheel nog 5 minuten (prik even in de pompoen of deze gaar is, deze moet niet te hard, maar ook niet te zacht zijn).
Roer ondertussen de fijn gesneden basilicum olijfolie, zeezout en de citroensap goed door elkaar. Deze dressing kun je apart serveren of je besprenkelt het over het gerecht als deze klaar is.
Serveer aan tafel de grof gehakte pecannoten of de walnoten.
Geniet van dit heerlijke gerecht!

Overzicht blogs