Vanavond een heerlijk koolhydraat beperkt gerecht gegeten. Mijn man en ik hebben er van genoten. Staat in mijn top 5 nu!
Leg een flinke moot kabeljauw filet in een ingevette ovenschaal. Beetje peper en zout erover en ik heb er wat bruchette kruiden erover gestrooid. Besprenkel de vis met beetje olijfolie.
Snijd 1 courgette in pakken en leg deze over de vis. Ook hier beetje peper en beetje zout op strooien.
Maak een saus van 2 teentjes knoflook, 1 ui en 5 tomaten. Bij voorkeur de romatomaten, maar die zijn moeilijk te verkrijgen in de winter. Als de tomaten maar rijp zijn. Knoflook en ui fruiten, blokjes tomaten erbij. Peper en zout en handvol gesneden basilicum toevoegen. Lekker poosje sudderen totdat het een ingedikte saus is.
De saus over de courgette plakken gieten. Bolletje mozzarella in plakken snijden, op gerecht leggen en bestrooi alles met parmezaanse kaas of snippers perlanokaas.
20 minuten in de oven en de laatste 5 minuten even de grill er op. Eventueel kun je er pasta bij serveren. En een glas wijn smaakt er natuurlijk ook goed bij.
Eet smakelijk!

Dit boek geeft inzicht hoe hormonen werken in ons lichaam.
Voeding heeft een grote invloed op de hormoonhuishouding. Door je voeding aan te passen verander je je hormonen.
Een bekend voorbeeld is: als je minder koolhydraten eet maak je minder insuline aan ( insuline is een hormoon) en gaan je glucose waarden naar beneden (gunstig voor diabeten).
Als je weet hoe al je hormonen werken en je past je voeding aan, dan krijgt je lichaam en gezondheid een goede oppepper!
In dit boek wordt dit heel duidelijk uitgelegd.

Een mand vol gekleurde groenten om dit weekend heerlijke gerechten van te maken.
Vandaag een Italiaans stoofgerecht gemaakt.
Voor 2 personen 250-300 gram runder stoofvlees (met beetje zout en peper) in blokjes in olijfolie rondom bruin bakken. Snijd 50-75 gram pancetta in reepjes en voeg dit toe, samen met een ui en 2 gesneden teentjes knoflook. Bak even mee. Voeg 3 stengels, in kleine stukje gesneden, bleekselderij toe. Bak dit zachtjes mee en voeg na 4 minuten 100 ml rode wijn toe. Breng tegen de kook aan. Voeg gepelde tomaten toe( uit blijk of vers) en breng opnieuw aan de kook. Leg 2 takjes rozemarijn in het gerecht, gas laag, en stoof het gerecht in 1 1/2 uur gaar. Kook verse tagliatelle gaar. Je kunt er geraspte parmezaanse kaas bij serveren. Heerlijk met een rucola salade met cherry tomaatjes, kappertjes en balsamico azijn.
Buon appetito
