diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Regenboogwortels

Een kilo wortels in verschillende kleuren. Dat lijkt leuk op je bord. Niet gekookt, maar in de oven langzaam garen.

Zak regenboog wortels
  1 uitje
  2 takjes rozemarijn
  Olijfolie

Schrap de wortels voorzichtig of boen ze goed schoon. Snijd ze in dunne reepjes. Doe dit in een ingevette ovenschaal.
Snipper de ui en voeg toe aan de wortels, samen met gesnipperde uitje, de fijn gesneden rozemarijn. Besprenkel het gerecht met olijfolie. Gaar de wortels in ongeveer 30 minuten in de oven bij een temperatuur van 200 graden. Roer paar keer de wortels door elkaar.
Voeg wat verse gemalen peper erover en eventueel snufje zout. Ik had er kabeljauw bij gebakken, maar andere vissoort kan ook. Lekker met puree van aardappelen/knolselderij of gebakken aardappeltjes.

Overzicht blogs