diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Italiaanse visschotel met courgette en ricotta

Een heerlijk gezond gerecht voor na de feestdagen en ook nog erg makkelijk.

Voor 2 personen :
  300 gram kabeljauw in grote stukken gesneden
  1 courgette in blokjes snijden
  1 blik of pakje tomaten met basilicum en knoflook
  1 teentje knoflook, fijn gesneden
  1/2 bakje ricotta
  Oregano, gedroogd

Verwarm de oven voor op 200 graden
Leg de vis in de ingevette ovenschaal en strooi er peper en eventueel zout over
Leg hierover de gesneden courgette
Doe de tomatensaus en knoflook over de courgette
Verdeel er de ricotta in kleine bergjes over en bestrooi met de gedroogde oregano en peper en beetje zout.
Maak gaat in de oven in ongeveer 20-25 minuten. Laat de courgette niet te gaar worden.
Serveer er eventueel spaghetti bij, aangemaakt met olijfolie en peper en een frisse groene salade.
Dit gerecht is geschikt voor een koolhydraat beperkte voeding, serveer er dan geen spaghetti bij.

Overzicht blogs