Recepten met aardappels kun je makkelijk koolhydraat beperkt maken door de aardappels te vervangen door knolselderij, pastinaak of zoete aardappelen. Zoete aardappelen bevatten wel koolhydraten, maar deze zijn langzamer opneembaar dan de gewone aardappelen, waardoor je glucosewaarden stabieler blijven.
Voor 2 personen:
halve knolselderij in blokjes snijden
1-2 teentjes knoflook fijnsnijden
1 gesnipperde ui
250 gram gehakt
tomatensaus
1 kleine spitskool
geraspte Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de knolselderij in 15 minuten gaar met de gesneden knoflook.
Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Maak op smaak met peper en chilipoeder. Voeg de tomatensaus toe en laat dit prutje 15 minuten sudderen.
Giet de knolselderij af en maak er puree van met een klein scheutje melk. Breng op smaak met peper.
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal, doe daarover de knolselderij puree. Bedek het met de geraspte kaas.
Gratineer de schotel in ongeveer 15 minuten in de oven.
Snijd de spitskool in reepjes. Wok deze in olie met een uitje en een knoflook teentje.
Eventueel kun je er een frisse salade bij opdienen.