diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Groente lasagne

Dit gerecht bevat geen vlees en ook geen vervanger van vlees. Goede vleesvervangers zijn peulvruchten, eieren en noten. Ook zijn er veel vleesvervangers te koop in de supermarkt zoals groenteburgers. Als ik het etiket van deze producten lees word ik niet echt blij… wat een E-nummers.
Van dit gerecht word ik wel blij, lekker veel groenten en niet tot bijna geen E-nummers. En een keer geen vervanger van vlees is echt niet erg.

Benodigdheden voor 2 personen:
  1 courgette in dunne plakken gesneden over de lengte met een kaasschaaf
  1 aubergine ook in plakken gesneden met de kaasschaaf
  1 uitje snipperen
  1 teentje knoflook fijn snijden
  2 theelepels Italiaanse kruiden
  250 gram spinazie
  pakje tomatenblokjes
  olijfolie
  peper en zout
  6 lasagnebladen
  mozzarella in plakjes gesneden
  pardano kaas

Maak een dressing van 5 eetlepels olijfolie, de knoflook en de Italiaanse kruiden. Leg op een bakplaat de courgette en de aubergine en besprenkel het met het oliemengsel.
Grill de groenten 6 minuten in de oven (of in een grillpan).
Ondertussen uitje fruiten en de tomatenblokjes toevoegen, beetje zout en peper toevoegen en 10 minuten laten sudderen.
Roerbak de spinazie in een wok of in een koekenpan. Voeg peper toe en eventueel zout.
Leg een bodempje tomaten saus op de bodem van een ovenschaal en leg 3 lasagne bladen erop. Daarover een deel van de gegrilde groentes en een laag spinazie en de helft van de mozzarella. Alles in laagjes verdelen en zorg ervoor dat de bovenste laag de tomaten saus is. Bestrooi met de pardanokaas. En nu nog 30 minuten in de oven, waarna je heerlijk kunt genieten van dit gerecht.

Overzicht blogs