diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Pasta met tomaat en pancetta

Bij deze zomerse temperaturen vind ik het heerlijk om Italiaanse gerechten te maken. Wat ik zo leuk vind van de Italiaanse keuken is dat je met weinig ingrediënten een zeer smaakvol gerecht kan maken.

  1 pepertje, overdwars doormidden snijden, zaadjes eruit en heel fijn snijden
  1 ui snipperen
  1-2 knoflook in kleine stukjes snijden
  6 romatomaten in partjes snijden
  80-100 gram pancetta ( Italiaans spek), in stukjes snijden
  Oijfolie
  Penne
  Parmezaanse kaas, geraspt.

Verhit olijfolie in een braadpan, bak pepertje, ui en de knoflook hierin. Voeg pancetta toe en verhit mee. Voeg de tomaten toe en laat op laag vuur 30 minuten sudderen. Voeg peper en 1 theelepel suiker toe. ( door de suiker is de saus iets minder zuur) en maak eventueel op smaak met zout.
Kook penne gaar.
Maak er een lekkere salade bij, aangemaakt met kruiden olijfolie. Lekker met parmezaanse kaas erover.

Overzicht blogs