diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Griekse koolhydraat beperkte lunch

Vandaag heb ik een gerecht gemaakt wat we kort geleden tijdens de vakantie op Kreta hebben gegeten. Wat vond ik het leuk dat het gerecht net zo heerlijk smaakte als op Kreta.

Voor 2 personen:

De ovenschotel:
  1 courgette in plakje gesneden
  1 blok feta kaas
  olijfolie
  oregano
  peper en evt.snufje zout

Doe de gesneden courgette in een schaal en besprenkel deze met olijfolie, voeg beetje peper en evt. zout toe
Gril de courgette plakjes in een grillpan
Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de gegrilde courgette in een ovenschaaltje
Hierover wat oregano blaadjes
Leg hierop de feta kaas, scheutje olijfolie en wat feta kruiden of droge oregano.
Verhit dit 20 minuten in het midden van de oven, tot slot heel even de grill erop voor een iets bruine kleur van de feta.

De salade:
  stevige gemengde sla
  150 gram gerookte zalm
  1 rijpe (=zachte) avocado in stukjes gesneden
  beetje citroensap
  balsamico crème
  dille
  paar tomaatje

Doe de sla op een schaal en hierover de zalm
Verdeel de avocado erover
Beetje citroensap erover besprenkelen
De balsamico crème in mooi figuurtje erover besprenkelen
Als garnering de dille en de tomaatjes

Eet smakelijk!

Overzicht blogs