diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Rucola salade met bietjes en walnoot

In mijn kruidentuin heb ik rucola, wat nu heel snel groeit met dit zomerse weer. Dus tijd om dit te plukken voordat de rucola uit loopt. Als je de rucola plukt groeit het gewoon door, dus je hebt de hele zomer plezier aan deze plantjes. Rucola heeft een pittige smaak. Als je dit te pittig vindt kun je het mengen met een andere slasoort. Walnoten bevatten de goede onverzadigde vetzuren ( omega 3) die goed zijn voor onze bloedvaten en hart. Ze bevatten ook veel vezels die een positieve invloed kunnen hebben op de stoelgang. Wel goed om te weten is dat 1 walnoot 50 kcal bevat.

Voor de salade heb je nodig:
  handvol rucola
  1 biet in stukjes gesneden
  2 walnoten in stukjes
  balsamico azijn en/of crème en olijfolie extra vierge

Leg de rucola op een bord. Doe de bietjes erop, de walnoten en besprenkel de salade met de balsamico azijn en olijfolie. Een heerlijke en makkelijke salade voor dit mooie zomerweer.

 

Overzicht blogs