diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Courgette salade met rucola

Als lunch hadden we een koolhydraat beperkte salade.
Voor 2 personen heb je nodig:
  1 courgette
  rucola
  2 eetlepels balsamico azijn
  3 eetlepels olijfolie
  geroosterde pijnboompitten
  basilicum blaadjes
  peper en zout
  geraspte (parmezaanse) kaas

Was de courgette en snijd dunne lange plakken met de kaasschaaf. Roer de olijfolie en de balsamico azijn door elkaar. Bestrijk de plakken courgette hiermee met een kwastje aan beide zijden. Verhit een grillpan of koekenpan en bak de courgette aan beide zijden in 2 minuten. Leg ze op een bord en strooi er wat verse peper over en eventueel een snufje zout. Bestrooi met pijnboompitten en de kaas. Besprenkel de rest van de olie en azijn erover en tot slot paar basilicum blaadjes. Je kunt dit gerecht zowel lauw als koud serveren.
Een heerlijke zomerse salade!

Overzicht blogs