diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Pizza met courgette en sardientjes

Zelf een pizza versieren is een leuk werkje. Je kunt je restjes groenten er goed in kwijt, een blikje vis erover en zo de oven in.
Vanavond heb ik een kant en klaar pizza bodem van “ Jan” uit de koelkast gehaald. Je kunt zelf ook de bodem maken, maar ik wilde even makkelijk..
De kant en klaar tomaten saus erover. Beetje geraspte kaas en Italiaanse kruiden. En nu maar zelf lekkere dingen erop leggen.
Ik had nog een stuk courgette over, deze in dunne plakjes in de grillpan kort grillen met olijfolie en peper. Plakjes op de pizza bodem gelegd. Hierover in plakjes gesneden puntpaprika, sardientjes uit een blikje, lente-uitjes in kleine stukjes en tot slot in plakjes gesneden mozzarella erover. 20 minuten in een voor verwarmde oven (200 graden ). Als garnering heb ik wat rucola , basilicum blaadjes en geroosterde pijnboompitten erover gedaan. Deze laatste 3 ingrediënten heb ik standaard in huis. Dit zijn goede smaakmakers in een salade, over Italiaanse gerechten, maar ook op brood met tomaat en/of kaas etc.
Variëren maar!

Overzicht blogs