diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Courgette cake met walnoten en vijgen

Ik wilde eens een andere soort cake maken en kwam toen op internet op deze cake. Ik heb de cake aangepast naar mijn eigen smaak: minder suiker, meer courgette en met vijgen. Heerlijk!
Je hebt nodig:

  200 gram grof geraspte courgette
  3-4 gedroogde vijgen fijn gesneden
  50 gram geweekte rozijnen
  250 gram bloem
  1 theelepel bakpoeder
  1 theelepeltje kaneel
  snufje zout
  2 eieren
  90 gram lichte basterdsuiker
  90 gram suiker
  zakje vanille suiker of 1 vanillestokje
  130 ml milde olijfolie of zonnebloemolie
  50-60 gram grof gehakte walnoten

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de cakevorm in met roomboter en leg een bakpapiertje in de vorm om de cake er makkelijk uit te halen.
Meng de bloem, zout, kaneel en bakpoeder goed door elkaar. Klop de eieren schuimig met de suiker. Schraap het merg uit het vanille stokje of gebruik een zakje vanillesuiker. Voeg dit toe. Meng de courgette en de olie door de eieren en spatel het bloemmengsel erdoor. Roer de rozijnen, de vijgen en de walnoten erdoor en schenk het beslag in de cakevorm.
Bak de cake in 60 minuten gaar in het midden van de oven.
Je zult er verast over zijn en leuke opmerkingen over deze cake krijgen! Veel bakplezier!

Overzicht blogs