diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Salade caprese

Een bekende salade uit Italië is de caprese salade, gemaakt van mozzarella en tomaten. De oorspronkelijke mozzarella is gemaakt uit de melk van de waterbuffel: mozzarella di bufala. Later is mozzarella ook gemaakt van koemelk. De mozzarella di bufala wordt als een delicatesse gezien en is duurder dan die van de koemelk.
In deze salade heb ik tasty tomaten gebruikt, omdat deze een volle honingzoete smaak hebben. Neem uiteraard de tomaat die jij lekker vindt!

Je hebt nodig:
  3-4 tomaten
  Mozzarella
  Extra vergine olijfolie
  evt. Pijnboompitten, droog geroosterd in koekenpan
  handvol grof gesneden basilicum blaadjes

Snijd de tomaten in plakjes,de mozzarella in dunne plakjes en leg deze pansgewijs op een schaal.
Beetje olijfolie erover besprenkelen, pijnboompitten er over strooien en tot slot de basilicumblaadjes.
Heerlijk eenvoudig, maar zoooo lekker!

Overzicht blogs