diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Avocado salade

Deze salade wordt voedzaam door avocado toe toevoegen. Deze bevat veel onverzadigde vetten die een positieve invloed hebben op onze gezondheid. Eventueel kun je zelf een gekookt ei toe voegen en/of een paar walnoten. Dan is het een goede maaltijd salade.
Ik heb de eenvoudige versie gemaakt omdat er meerdere salades op tafel stonden.

Je hebt nodig:
  stevige sla (bijv. romaine sla)
  1 rijpe avocado, schil eraf en in stukken gesneden)
  gekleurde tomaatjes (geel, oranje en rood)
  1 kleine rode ui in ringen gesneden
  Olijfolie en citroensap
Doe de sla in een kom of op een schaal. Halveer de kleine tomaatjes (je kunt ook de Hollandse tomaat gebruiken) en verdeel deze over de sla. Strooi de uiringen erover en leg de avocado stukjes op de salade. Besprenkel de salade met een mengsel van olijfolie en citroensap.

Overzicht blogs