diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Spinazie-ricottataart

Een heerlijke hartige taart die makkelijk te maken is. Aandachtspunt is dat het vocht dat uit de spinazie komt zoveel mogelijk eruit moet. Anders wordt de bodem zacht.
Een leuke taart voor op een feestje.

Je hebt nodig:
  5 plakjes deeg voor hartige taart
  paneermeel
  2 teentjes knoflook heel klein gesneden
  600 gram voorgewassen spinazie
  4 middelgrote eieren
  250 gram ricotta
  100 gram geraspte parmezaanse kaas
  peper en zout en evt. Italiaanse kruiden
Verwarm de over voor op 180 graden. Vet de springvorm in met olijfolie. Bekleed de springvorm met de ontdooide plakjes deeg. Zorg voor een klein opstaand randje. Bestrijk het deeg met wat losgeklopt eiwit en bestrooi met paneermeel. Als je de oven voorverwarmt met de bakplaat, dan krijgt de bodem een hitteboost, waardoor het deeg stevig wordt voor het vocht op kan nemen. (tip uit de allerhande)
Verhit 1-2 lepels olijfolie in een wok. Bak kort de knoflook 20-30 seconden) en voeg de spinazie in delen toe ( voeg peper en iets zout toe en)en laat iets slinken. Schep de spinazie in een zeef en laat uitlekken. Duw met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Snijd op een snijplank de spinazie fijn. Laat verder uitlekken in de zeef.
Breek de eieren boven een kom en voeg de ricotta toe. Klop los. Meng de kaas erdoor,eventueel de Italiaanse kruiden en roer de spinazie door dit mengsel. Schep de vulling in de springvorm.
Bak de taart in 30 minuten iets onder het midden van de oven gaar. Als de taart dan nog niet goudbruin is zet de gril even aan totdat de taart wel iets bruin is gekleurd.
Smullen maar!

Overzicht blogs