diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Pompoen uit de oven met gebakken wortelpeterselie en gegrilde kip

Pompoen is een groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. Pompoen soep is misschien het bekendste gerecht, je kunt er ook puree van maken of grillen/ bakken in de oven.

Voor 2 personen heb je nodig:
  een niet te grote pompoen, in schijven gesneden met de schil er aan, ontdaan van de pitten en de vezels
  rode ui in grove stukken gesneden
  2 tenen knoflook
  paar takjes rozemarijn
  peper, zout en olijfolie
  paar schijfjes citroen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer een ovenschaal in met een beetje olie en leg de schijven pompoen in de schaal. Leg hierop de ui, knoflook en de schijfjes citroen en besprenkel het gerecht met olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe. Leg de rozemarijn takjes erboven op. Zet de ovenschaal in het midden van de oven. Na ongeveer 20-30 minuten (afhankelijk van de dikte van de schijfjes pompoen) is de pompoen gaar. Laat het gerecht niet te lang in de oven omdat de pompoen dan erg zacht wordt en iets melig van smaak kan worden.
Je kunt ook puree maken: snijd dan wel de schil van de pompoen en kook de pompen in beetje water gaar. Schenk het water af en pureer de pompoen en voeg eventueel beetje peper en/of zout toe naar smaak.
De wortelpeterselie in dunne plakjes snijden en bakken in olijfolie. Heerlijke vervanger van aardappelen! Paar stukjes gegrilde kip erbij serveren en smullen maar.

Overzicht blogs