diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Boek Diabetes overwinnen

Geschreven door Harriet Verkoelen.

Dit boek is vooral bedoeld voor mensen die diabetes hebben en door een gezonde voeding die koolhydraat beperkt is minder medicatie hoeven te gaan gebruiken. Van artsen horen de cliënten vaak dat als deze ziekte is gediagnosticeerd je er niet meer van af kunt komen. Gelukkig wordt er steeds meer duidelijk en blijkt dat je vaak helemaal niet levenslang aan de medicatie vast hoeft te zitten. Dit omdat het wel mogelijk is type 2 om te keren. Voeding speelt hierin een hele belangrijke rol. Dit boek kan je helpen de vicieuze cirkel te doorbreken.
Je krijgt o.a. antwoorden op vragen als wat diabetes nu eigenlijk is, over wat glucose en insuline nu echt is, alles over koolhydraten, eiwitten en vetten, en vooral waarom vetten juist zo belangrijk zijn en koolhydraten niet, wat doen die vetten met je cholesterolwaarden, kun je beter wel tussendoortjes gebruiken etc. Alle vragen worden beantwoord. Teveel om hier op te noemen.
Daarna een hoofdstuk over de diabetes behandeling en ga je aan de slag.
In het midden van het boek (in spiraalvorm) zit een drieluik met recepten. Van ontbijt tot en met de warme maaltijd, zodat je je eigen dagmenu kunt samenstellen met allerlei combinaties.
Er staat tot slot een koolhydraten tabel, die erg handig is voor bewustwording waar en hoeveel koolhydraten ergens in voorkomt.
Ik heb dit boek van begin tot en met het eind met veel interesse gelezen. Harriet legt op een prettige en makkelijke manier uit hoe het hele diabetes verhaal in elkaar zit. Ze geeft duidelijk uitleg over dit moeilijke onderwerp en ik denk dat dit boek zeer inspirerend kan meehelpen om je diabetes om te keren. Ik zal het mijn cliënten zeker willen aanraden als ondersteuning van mijn begeleiding bij het koolhydraat beperkt voeding.

Overzicht blogs