diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Boek Wat echt werkt, eten in aandacht

Geschreven door Netty van Kaathoven

Een fitter en gezonder lichaam begint met het toevoegen van aandacht. Volgens Netty is dit de manier om je voedingspatroon te veranderen. Want de meeste kilo’s komen erbij via de automatische piloot. Met dit boek word je meer bewust van WAT, HOE en WAAROM je eet. Dit betekent meer mindful omgaan met eten en met je gedachten, gevoelens en lichaam. In plaats van dooreten terwijl je eigenlijk genoeg hebt gehad, leer je je eigen maag laten krimpen, zodat je sneller verzadigd gevoel krijgt. Je gaat meer genieten van wat je eet.
Het boek bestaat uit 3 delen:
Deel 1 test hoe je relatie met eten nu is. Deel 2 geeft je inzicht in hoe en waarom je eet. Deze bestaat uit 8 trainingen. Paar voorbeelden: eten met al je zintuigen, zo leer je langzamer te eten, ken je honger, last van emotie-eten?
Deel 3 wijst je een duurzame weg naar een slanker en fitter lichaam.

Het is een overzichtelijk klein boekje. De verschillende trainingen worden goed uitgelegd, kleine stukjes tekst met heldere foto’s. Je hoeft niet alle trainingen te doen, je leest wat jij interessant vindt en wat bij jou past.
Als je vaak “honger” hebt, staan er verschillende uitleggen over honger: maaghonger, honger door een laag glucose gehalte, smaakhonger. Als je je herkent in een bepaalde honger staat de training erbij die bij jou past.
Ik vond het een leerzaam boekje en gebruik verschillende items in mijn spreekuren.

Overzicht blogs