Zoals jullie vast wel weten zijn wij liefhebbers van de mediterrane keuken. Lekker veel groenten, vis, noten en peulvruchten staan bij ons vaak op menu. Ik kwam dit heerlijke gerecht tegen in een tijdschrift en heb daar mijn eigen invulling aan gegeven. Dat geldt uiteraard voor al mijn recepten. Als je een ingrediënt minder van smaak vindt kun je het vervangen of eruit laten. Recepten die ik hier plaats zijn ter inspiratie en de kunst is om je eigen draai daar aan te geven en zo je eigen smaak te ontwikkelen. Gewoon namaken mag uiteraard ook!
Voor 2 personen heb je nodig:
• 1 sjalot, in stukjes gesneden
• 500 gram kastanje champignons in plakjes gesneden
• 200 gram gewassen spinazie
• evt. 1 gele of oranje paprika: zit niet in dit gerecht, maar is wel lekker en mooi voor de kleur.
• 120 gram fusilli
• 1 blikje tonijn op water basis (160 gram)
• 200 gram cottage cheese
• 50 gram geraspte Parmezaanse kaas of pasta kaas
• olijfolie
Zo kun je het gerecht maken:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de champions in plakjes.
Verhit een lepel olijfolie in een wok of koekenpan en roerbak de spinazie kort totdat het geslonken is. Voeg eventueel snufje zout en peper toe.
Voeg de cottage cheese toe aan de spinazie en roer het er goed doorheen en maak op smaak met peper.
Kook ondertussen de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit in een braadpan een eetlepel olijfolie en fruit de sjalot in 5 minuten. Voeg de plakjes champignons toe en bak deze 5-7 minuten mee.
Laat de tonijn uitlekken.
Doe de spinazie-cottage cheese bij de champignons en roer door. Voeg tot slot de tonijn stukjes er voorzichtig door. Doe het geheel in een ovenschaal en bestrooi het gerecht met de geraspte kaas.
Bak het gerecht in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin. Eventueel kun je tot slot de grill er even op zetten.
Wij vonden het een heerlijk gerecht en zullen het binnenkort weer maken. Dan voeg ik een paprika toe en een theelepel gedroogde oregano.
Eet smakelijk!