diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Koolhydraat beperkte producten

In de supermarkt zijn steeds meer koolhydraat beperkte producten te vinden. Wat wordt het dan makkelijk om deze voedingsgewoonte uit te proberen en te ervaren wat er met je gewicht en glucose waarden gebeurd!
Een koolhydraat beperkte voeding (voor mij geldt dat van 70-120 gram koolhydraten per dag) is vooral geschikt als je wilt afvallen en dat met een gewone “energie beperkte“ voeding niet lukt en voor diabeten type 2. Als je diabetes hebt is het zeer raadzaam om eerst met je diëtist te overleggen. Je medicatie moet in vele gevallen aangepast worden. Anders is de kans op hypo erg groot en dat moet je voorkomen.
Hieronder zie je producten van Tasty Basic en van Smaakt. Het merk Oot (via de website van Oot te koop) heeft koolhydraat beperkte granola.
Daarnaast heb je de broccoli rijst, wortel rijst, bloemkool rijst en de spaghetti sliertjes. Van pastinaak kun je “patatjes” bakken, van wortel peterselie gebakken “aardappelen” en van knolselderij onder andere puree. En ipv lasagne kun je aubergine, courgette of pompoen bladen gebruiken.
Zo zijn er heel veel mogelijkheden!
Ik ben heel benieuwd wat jullie ervaringen zijn met een koohydraat beperkte voeding! Andere volgers kunnen hier wellicht inspiratie uit opdoen.

Overzicht blogs