Wij vinden eigengemaakte pizza’s erg lekker, dus dit staat regelmatig bij ons op tafel. Hieronder staat een zeer smaakvolle pizza. Ik maak de pizzabodem wel altijd zelf, dit is echt zoveel lekkerder dan de kant en klaar! En echt, het is niet veel extra werk.
Voor 2 pizza’s heb je nodig:
• 2 pizza’s bodems
• tomatensaus voor pizza’s
• blikje tonijn, uitgelekt
• 1 rode ui, in ringen gesneden
• 1 puntpaprika in stukjes gesneden
• ongeveer 10 groene olijven, in plakjes gesneden
• 1 dessertlepel kappertjes
• handjevol geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak eerst de pizza bodem. Of als je het heel makkelijk wilt pak je een kant en klaar bodem.
Besmeer de bodem met de tomatensaus. Leg hierop de uienringen.
Verdeel de uitgelekte tonijn over de pizza en garneer de pizza met de olijfjes en de kappertjes. Tot slot strooi je de kaas er over en de pizza kan in de oven.
Zet de bakplaat iets onder het midden en bak gaar in 15-20 minuten.
Snijd de pizza in punten en eventueel maak je pizza af met paar blaadjes basilicum.
Eet smakelijk!