Met deze winterse temperaturen vinden wij het erg lekker om stoofpotjes te eten en dan het liefst van winterse groenten. Dit gerecht bevat per persoon minimaal 300 gram groenten en is op smaak gemaakt met o.a. garam masala specerijen. Garam masala is een geroosterd mengsel van specerijen, zoals koriander, komijn, gember, peper en karwijzaad. Gebruik er niet te veel van, anders overheerst de smaak hiervan en proef je de groenten minder goed.
Voor 2 personen heb je nodig:
• 1 ui, gesnipperd
• 250 gram schoongemaakte kastanje champignons, in vieren snijden
• 200 gram pastinaak, schillen en in blokjes snijden
• 2 winterpenen, schillen en in grove stukken snijden
• 100 gram rode linzen
• 3/4 dessertlepel garam masala
• 3/4 blik tomaten blokjes
• 200 ml kokosmelk
• olijfolie
• zout en peper
Bereiding:
Verhit in een braadpan de olie en fruit de ui zachtjes. Voeg de champignons toe en bak deze op hoog vuur totdat ze goudbruin zijn. Roer regelmatig.
Voeg de garam masala, pastinaak en de winterwortel blokjes toe en roer goed en kort door zodat de specerijen zich goed mengen met de groentes. De smaken komen nu goed vrij.
Voeg de linzen, tomatenblokjes en de kokosmelk toe en roer door. Voeg ongeveer 100 ml water toe en roer dit erdoor.
Laat het gerecht ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de linzen gaar zijn en de groenten beetgaar tot zacht. Roer regelmatig, als het gerecht te dik wordt, voeg dan wat extra water toe.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Garneer het gerecht op je bord met koriander of peterselie en limoen (partje limoen op je bord erover sprenkelen)
Serveer met basmati rijst en eventueel met sla en komkommer.
Wij vinden dit een heerlijk winters gerecht!
Eet smakelijk!