Een frittata is een omelet met heel veel groenten. Het gerecht wordt langzaam gaar in een oven of in een koekenpan. Je kunt er allerlei groenten in kwijt, dus heel geschikt om je restjes te verwerken.
Je hebt nodig voor 2 personen:
• 250 gram winterpeen, in blokjes gesneden
• 250 gram gekookte bietjes, in blokjes gesneden
• 250 gram zoete aardappel, in blokjes gesneden (maak de blokjes wat groter dan de wortels, omdat ze sneller gaar zijn.
• 1 ui, in partjes of ringen
• optie: 2 kleine aardappelen in blokjes gesneden
• verse Italiaanse kruiden: rozemarijn, tijm en oregano (gedroogd kan ook)
• olijfolie
• 4 eieren
• zout en peper
• ovenschaal
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Doe de groenten en evt. de aardappelen in de ovenschaal. Doe de kruiden erdoor en een flinke scheut olijfolie. Maak op smaak met zout en peper.
Bak de groenten ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Klop de eieren los met peper en zout. Neem de schaal uit de oven en schenk het ei erover. Zet de schaal terug in de oven en bak de frittata nog ongeveer 15 minuten.
Dit gerecht bevat ongeveer 300-350 groenten per persoon. Heerlijk afwisselend vegetarisch gerecht, waar je veel in kan variëren met groenten en kruiden. Eet smakelijk!