diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Broccoli-knolselderijsoep

Wij wandelen elk weekend een flink eind en wat is dan lekkerder om als maaltijd ‘s avonds een goed gevulde soep te eten met een warm broodje uit de oven. De soep kun je een dag van te voren maken. Deze soep bestaat alleen maar uit groenten, voor 2 personen ongeveer 800 gram. Het is makkelijk te maken en kost weinig tijd. Je kunt uiteraard ook een dubbele portie maken en dit invriezen voor een ander moment.

Je hebt nodig voor 2 personen:
• ongeveer 500 gram knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
• ongeveer 300 gram broccoli, snijd de roosjes met stukje steel klein
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 groente bouillon blokje
Voor de broodjes:
• 2-3 dikke plakken volkoren speltbrood (of ander brood)
• 1 tomaat in plakjes gesneden
• 1 bol mozzarella
• paar lepels pesto( bij voorkeur zelfgemaakt, anders uit een potje)
• uitgebakken spekjes

Bereiding:
Verwarm in een grote pan de olijfolie en bak de knolselderij 2 minuten. Voeg het bouillon blokje toe en 300-350 ml water en breng aan de kook. Voeg de roosjes broccoli toe na 5 minuten en laat de soep nog minimaal 15 minuten zachtjes pruttelen. De groenten moeten gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer (als de soep te dik is voeg je wat water toe) en breng op smaak met peper en eventueel snufje zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd dikke plakken brood en besmeer ze met pesto. Verdeel de tomaat en de mozzarella erover en leg ze op de bakplaat. Bak de broodjes ongeveer 6 minuten in de oven.
Schep de soep in een diep bord en doe er een juslepel uitgebakken spekjes over. Ook lekker om wat pesto er over heen te roeren. Dit geeft een lekkere pittige smaak aan de soep. In plaats van spekjes kun je ook zalm reepjes toevoegen.
Tip van een cliënt van mij: prei toevoegen. Is zeker lekker!
Heerlijk! Lekker genieten.

Overzicht blogs